Rollaattorikapina

(2018)

Teatterille näytelmän sovittaa ja ohjaa Johanna Leksis.


Vihtorin harha-askel

(2017)

Teatterille näytelmän sovittaa ja ohjaa Johanna Leksis

Rambergien huvilalla sattuu ja tapahtuu. Vihtori ja vaimo Klaara selvittelevät, kenenkä vuoro mahtaisi olla siivota. Vihtorin äiti Hilkka ja hänen

tuore aviomiehensä Robert ovat höperön rakastuneita, kunnes kuvioon astuu saksofoni. Odottamatta sohvalle ilmestyy vauva eikä kukaan tunnu tietävän, kenenkä pienokainen se on. Fritsu ja Tipuli rakastuvat tulisesti, mutta kuinkas käykään, kun Tipulin äiti Rouva Niemi saapuu paikalle? Entä keitä ovat Neiti Niemi ja Neiti Neitiniemi? Näihin kysymyksiin saat vastauksen ainoastaan, jos tulet katsomaan Vihtoria ja hänen harha-askeltaan.


Tämä Tatu Pekkarisen takuuhauska klassikkokomedia valmistui tasan 70 vuotta sitten, ja tänä kesänä se esitetään Vuokonjärven kesäteatterissa osana Suomi 100 –juhlavuoden ohjelmaa.


Esite löytyy täältä
Suomi 100 -ohjelma

Vuokonjärven kesäteatteri on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa

Hepsankeikka ja hunsvotti

(2016)

Ohjaus: Johanna Leksis

Pukusuunnittelu: Teija Sorjonen

Lavastus: Talkooväki

Tarpeisto: Eija Meriläinen ja työryhmä

Musiikki: Sampo ja Johanna Leksis

Ääniajot: Laura Lipponen

Kirjoittaja: Marita Kärkkäinen

Kantaesitys

Suuressa Kivivuoren talossa leskenä elellyt Jussi on menossa naimisiin naapurin Maijan kanssa. Topakka Maija hoitaa hääjärjestelyjä Tiina-tyttärensä kanssa, ja myös Jussin Tommi-poika tulee avuksi. Hääpäivän aattona Maija ostaa Jussille puvun, joka kuitenkin osoittautuu liian pieneksi. Enää ei ole juuri mitään tehtävissä, mutta Maijan mielestä tiukka viime hetken dieetti voisi vaikuttaa sen verran, että napit mahtuvat kiinni. Jussi ei halua, että hänen syömisiinsä puututaan, suuttuu ja lähtee verstaalleen.

Häävalmistelut keskeytyvät, kun sattuma tuo paikalle autokorjaamoa etsivän Sesilian, Pariisin parhaan ompelijan, ja tämän äidin Selman. Nälkäinen Jussi saa korjattavakseen matkalaisten auton, ja Sesilia hoitaa vastineeksi ompelutyöt. Kesäilta sujuu rattoisissa merkeissä siihen asti, kunnes Tommi paljastaa, että Jussiin on tehnyt vaikutuksen autossa leijaileva hajuveden tuoksu. Heittääkö Maija vieraat yönselkään?

Hääpäivän aamuna kaikki ei ole kohdallaan ja epäluulo kalvaa morsiamen mieltä. Lopulta kirkkoherra ottaa ohjat käsiinsä ja vihkitoimitus alkaa. Saavatko hepsankeikka ja hunsvotti toisensa? Ainakin Maija julistautuu voittajaksi ja yleisö voi huokaista helpotuksesta.