Lottopotti


(1987)

Kirjoittanut Seppojuhani Ruotsalainen

Ohjaaja Matti Karvinen


Kurkisuon Iisakki


(1988)

Kirjoittanut Reino Pääkkönen

Ohjaaja Matti Karvinen

Iisakki on omapäinen syrjäkylän eläjä, joka rikkoo yhteiskunnan normeja koska katsoo että työttömänä hänellä on siihen oikeus. Virkavalta yrittää saada Iisakin käpälautaan, mutta joutuukin itse rakkauden pauloihin. Iisakki on auttavainen, joten hänellä on kyläläisen sympatiat puolellaan, vaikka kaikki tekoset eivät aivan päivänvaloa kestä.Peräkylän profeetta


(1989)

Kirjoittanut Tatu Pekkarinen

Ohjaaja Matti Karvinen

Kyläyhteisöön saapuneessa Sirkuksessa esiintyy pelle nimeltään Kanttori, ja seurakuntaan saapuu uusi kanttori, jonka nimi on Pelle. Näistä asetelmista Tatu Pekkarinen keittää sopan, josta ei rusinoita ja sattumia puutu. Kun siihen vielä lisätään paikkakunnan ökytalollisen naimapuuhat ja pyrkimykset politiikkaan, niin mausteetkin ova kohdallaan.


Emma elvyttää


(1990)

Kirjoittanut Simo Ojanen

Ohjaaja Sinikka Tossavainen
Emmaa raivostuttaa se, ettei poika ole saanut hankittua itselleen vaimoa. Onneksi lähistölle majoittuu luovan toiminnan kurssia vetämään tullut viehkeä neito. Tunnelma tiivistyy ja Sadun teltalla käy melkoinen kuhina, mutta tulosta ei synny. Kaikki ei mene ihan niin kuin on suunniteltu, mutta mitäs siitä, sillä Emma saa sittenkin miniänsä ja hänen avullaan lupaa elvyttää kyläkunnan kukoistukseen - lastenlapsilla!

Pikku Pietarin piha


(1991)

Kirjoittanut Aapeli

Ohjaus Sinikka Tossavainen

Pureva muotokuvakokoelma pikkukaupungin ihmisistä.

Tapaus vapaus


(1992)

Kirjoittanut Tauno Yliruusi

Ohjaus Sinikka Tossavainen

Vapaan yhteiskunnan valvoitteet ahdistavat Valtoa. Hän ei halua elää hyvinvointivaltion oravanpyörässä, vaan haluaa vankilaan missä elämä on huoletonta ja säänneltyä. Mutta vankilaan ei kuka tahansa pääsekään ja suurrikolliset päätyvät telkien taakse, mutta Valto jää ulkopuolelle. Onneksi rakkaudella on parantava voima.

Mimmi Paavaliina


(1993)
Kirjoittanut Maiju Lassila
Ohjannut Sinikka Tossavainen
Kuuden lapsen yksinhuoltaja Mimmi Paavaliina haluaa päästä eroon neitsyt merkinnästä papinkirjassa. Sitä paitsi isättömyys voi koitua lapsillekin kiusaksi. Mimmille ilmestyy kaksikin kosijaa, mutta toinen on juoppo ja toinen yksinkertainen. Toisaalta ei tietysti kannata olla liian vaativainen. Kuten Lomstiina neuvoo: "Mutta kun on mies, vaikka pahainenkin, niin paremmin se silloin ottaa ollakseen."

Jo valkenee kaukainen ranta


(1994)

Kirjoittanut Matti-Juhani Karila
Ohjaaja Sinikka Tossavainen

Pöntinen on naisiin ja viinaan menevä mies, joka pursuaa liikeideoita, mutta on liian lyhytjännitteinen toteuttaakseen niitä. Vaimo saa lopulta tarpeekseen ja järjestää Pöntiselle yllätyksen. Pian on sotkussa sekä Pöntisen omat, että koko kylän asiat.

Hulluja kesävieraita


(1995)
Kirjoittanut Einari Ketola
Ohjaus Sinikka Tossavainen
Rakkaudessa kaikki keinot ovat luvallisia ja se aiheuttaa hullunmyllyn Rauhalan tilalla. Karjalaisisäntä antaa oppitunnin siitä kuinka nainen valloitetaan. Katsoja voi saada hyviä vinkkejä, mutta kaikkea ei kannata uskoa sillä ”Er tautilois pittää olla erlaiset lääkkeet.”